Vragen levering en plaatsing

Levering en plaatsing

Laatste update op 9 december 2020

Ik wil graag een container geplaatst hebben in Den Haag. Waar moet ik rekening mee houden?

Wilt u voor (bouw)werkzaamheden een container huren in Den Haag? Dan moet dit minimaal 24 uur voor plaatsing van de container gemeld worden aan de gemeente.
Deze melding zullen wij voor u doen. Maar houdt hier dus rekening mee tijdens het bestellen en de plaatsingsdatum van de container. Kijk hier voor meer informatie.

Ik woon niet in regio Rijnmond kan ik alsnog een container bestellen?

Ja dat kan. Wij leveren afvalcontainers in heel Groot Rijnmond vanaf ons eigen terrein. Woont u daarbuiten? Ook dan kunnen wij containers leveren. Door heel Nederland werken wij samen met onze partners.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer?

In de meeste gevallen niet. Gemeenten in Nederland hanteren allemaal verschillende voorwaarden voor een vergunning, maar in veel gevallen heeft u voor een korte periode geen vergunning nodig voor een afvalcontainer. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

Ik wil graag een container huren in het vrachtautoverbod Rotterdam ’s Gravendijkwal. Moet ik hier een ontheffing voor aanvragen?

Nee, u hoeft geen ontheffing aan te vragen, dit doen wij voor u. De kosten hiervoor bedragen € 25,90 (inclusief BTW) per keer. Deze kosten zullen tweemaal aan u doorberekend worden. Eenmaal voor het plaatsen van de container en eenmaal voor het afvoeren van de container. De kosten komen bovenop de kosten voor het huren van een afvalcontainer en wordt automatisch berekend tijdens het afrekenproces. Dit gebeurd aan de hand van de postcode waar de container geplaatst zal moeten worden.

Het vrachtautoverbod ’s-Gravendijkwal is één van de maatregelen die Rotterdam neemt om de luchtkwaliteit in de stad en regio te verbeteren. Vrachtwagens die rijden waar een inrijverbod geldt, moeten ontheffing aanvragen. Voor meer informatie ga naar: https://www.rotterdam.nl/werken-leren/sgravendijkwal/

Wanneer wordt mijn container geplaatst?

Als u een container besteld (op werkdagen) voor 16:00 uur dan wordt deze de volgende werkdag geplaatst. De chauffeur
zal uw container op de afgesproken dag en op de plaats van uw keuze afleveren. De chauffeur belt altijd 30 minuten van te voren op.
Wij werken in tijdsblokken en leveren tussen:

  • 07:00 – 13:00
  • 13:00 – 18:00

Let op: dit is een tijdsindicatie. Wij kunnen geen garantie bieden dat de container ook binnen dit tijdsbestek daadwerkelijk geplaatst wordt.

Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen van de container?

Bij het plaatsen van een container vragen wij om daarbij aanwezig te zijn. U kunt dan samen met de chauffeur de gewenste locatie bepalen. Mocht het niet mogelijk zijn om aanwezig te zijn tijdens het plaatsen van de container dan kunt u tijdens het bestellen van uw container bij het vak ‘bestelnotities’ aangeven waar de container geplaatst moet worden. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen en afvoeren van een afvalcontainer?

Alle prijzen op onze website zijn all-in prijzen. Dit betekend dat wij voor dit bedrag de afvalcontainer zullen plaatsen, afvoeren inclusief het verwerken van het afval en inclusief 4 weken huur.

Hoe lang mag mijn container blijven staan?

Uw container mag na plaatsing 4 weken blijven staan, dit is in de prijs inbegrepen.  Wilt u de container langer laten staan, met een maximum van totaal 12 weken? Dan wordt er na 4 weken huur in rekening gebracht. De kosten hiervoor bedragen €2,50 (excl. BTW) per dag. Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer: 088–2839450.

Is uw container vol? Geef dit dan zsm aan ons door. Vul hiervoor het ophaalformulier in.

De container is vol en mag opgehaald of omgewisseld worden, wat nu?

Voor het ophalen van uw container kunt u gebruik maken van onze ophaalservice. Wilt u uw container omwisselen? Dan kunt u een nieuwe container bestellen via het bestelproces en bij het afrekenen aangeven dat u een container wilt omwisselen.

Moet ik aanwezig zijn bij het ophalen van de container?

Bij het ophalen van de container is het niet noodzakelijk dat u aanwezig bent. Het is echter wel belangrijk dat de container goed bereikbaar is voor de chauffeur.

Kan de container op mijn oprit, terrein of tuin geplaatst worden?

Dit is mogelijk zolang er gebruik gemaakt wordt van rijplaten. Deze kunt u bij ons huren.
Deze worden per 2 stuks verhuurd. De chauffeur zal dan eerst de rijplaten neerleggen alvorens hij de container plaatst. Bij het ophalen van de container zal de chauffeur zorgdragen dat de rijplaten weer meegenomen worden. Een mooie oplossing ter bescherming van uw straatwerk. Let op: De chauffeur bepaald wel ter plekke of er voldoende ruimte is om de container op de gewenste plek te kunnen plaatsen.

Mag de container verplaatst worden?

Nee dit mag niet. De container moet blijven staan zoals de chauffeur de container geplaatst heeft. Eventuele schade bij het toch verplaatsen van de container zijn voor rekening van de klant.

Kan de dag van levering nog veranderd worden?

U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen via: 088–2839450

Leveren jullie ook containers in het weekend?

Ja, wij leveren containers op zaterdag. Hiervoor vragen wij een toeslag van €25,- exclusief BTW.  Op zondag zijn wij gesloten.

Wordt er een afdekzeil geleverd bij de container?

U kunt via onze website een afdekzeil inclusief touw aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen € 22,95 exclusief BTW. Handig om uw container af te kunnen dekken en te voorkomen dat derden afval in uw container deponeren. Bij het afdekzeil wordt een touw geleverd om het zeil rondom de container aan te kunnen spannen. Klik hier om een afdekzeil te bestellen.

Let op: Verwijder het afdekzeil voordat wij de container afvoeren. Als het afdekzeil bij afvoeren van de container nog op de container ligt, dan wordt deze met het afval afgestort.

Kan ik bouwafvalzakken aanschaffen via de webshop?

U kunt via onze website bouwafvalzakken (per 5 stuks) aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen € 5,95 exclusief BTW. Dit zijn extra stevige zakken en te gebruiken voor al uw zwaar klusafval zoals puin, steen, hout, grond en meer. Handig als uw bijvoorbeeld bouwafval vanaf een andere verdieping naar de begane grond moet sjouwen. Het bouwafval kunt u dan inclusief de afvalzak in de container deponeren. Klik hier om bouwafvalzakken te bestellen.

Let op: Deze zakken mogen alleen in een bouwafval- en grofvuilcontainer.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

CONTACT