' . . '

Containers huren vanaf € 131

Van onkruid tot tuinafval container

Heb je net een nieuw huis gekocht maar staat de tuin er nog wat verloren bij? Heb je net een volkstuintje aangeschaft maar weet je nog niet waar je moet beginnen? Heb je je tuin per ongeluk een beetje laten verwaarlozen de laatste tijd? Of wil je gewoon dolgraag een renovatie van je tuin om hem eindelijk om te bouwen naar jouw droomtuin? In welke situatie jij je ook maar begeeft, er is altijd een weg (terug) naar jouw ideale tuin! Maar waar begin je? En waar laat je al je tuinafval? We leggen je graag alles uit over de eerste twee stappen die je moet zetten alvorens je begint met de aanpak van je tuin en het huren van een tuinafval container.

De eerste stappen

De eerste stap die je zult moeten nemen is natuurlijk niet het huren van een tuinafval container, al komt deze stap eerder dan dat je zou verwachten. Wat wel de eerste stap is, met name wanneer jouw stuk tuin er nogal overwoekerd bij ligt, is het krijgen van overzicht. Wat wil je aan gaan pakken? Wat moet weg? Wat mag blijven? Zijn er ergens rotte planten? Op welke plekken van je tuin heb je zon gedurende de dag? En op welke plekken heb je schaduw? Dit is belangrijk bij het kopen en plaatsen van planten, maar ook wanneer je plannen hebt voor een terras met lounge set waar je graag zou willen zonnen. Werk dit allemaal uit in een plan zodat jij alvorens je begint, precies weet wat je voor ogen hebt en hoe je daar komt. Dit zal een stuk meer structuur geven en een mooier eindresultaat opleveren dan dat je je je aanpak gaandeweg pas gaat bekijken.

Stap 2 daarentegen, is het verzamelen van alle benodigde materialen. Denk hierbij aan specifiek gereedschap, maar ook aan beschermende kleding, een kruiwagen, tuinafvalzakken en/of een tuinafval container. Voor het bestellen van tuinafvalzakken of een tuinafval container, is het belangrijk om dit aan de hand van je tuinplan te doen. Met behulp van je tuinplan, kun jij namelijk een betere inschatting maken van de hoeveelheid tuinafval die je gaat verwachten. Een tip hierbij is wel om de hoeveelheid afval die je verwacht, naar boven af te ronden. De ervaring leert namelijk dat de hoeveelheid afval vaak een stuk hoger uitvalt dan dat je gedacht had.

De diverse soorten tuinafval containers

In je tuin kun je te maken krijgen met diverse types afval en om deze reden zijn er dan ook verschillende containers die je kunt huren als tuinafval container. Er is dan ook niet één type container onder de noemer “tuinafval container” in het aanbod van alle containers.
Voor al jouw takken, snoei- en maaiafval, hooi en stro, plantenresten, struiken en GFT-afval, ga jij voor een groenafval container. Wanneer je grond als zand, veen, (tuin)aarde, klei, graszoden of grasmatten wilt afvoeren, ga je voor een grondcontainer. Let in het geval van de grondcontainer wel op of dit gaat om schone of vervuilde grond!
Wanneer je in je tuin te maken met het slopen of bouwen van overkappingen, het aanleggen van plantenbakken, een ander terras met nieuwe tegels of afvoeren van je oude tuinmeubels, kun je gaan voor een grofvuilcontainer. Hierin kun je al je (tuin)meubels, raambekleding, puin, tegels, hout, metalen, kunststof en sloophout in kwijt.
Daarbij zijn alle containers beschikbaar in diverse formaten, namelijk in 3m2, 6m2 en vaak ook 10m2. Ook kun je bij de diverse containers kiezen voor zowel een open, als een gesloten container.

Tuinafval container bestellen?

Zou je graag gebruik willen maken van een tuinafval container voor al jouw tuinafval? Bestel dan meteen jouw groencontainer, grondcontainer of grofvuilcontainer!

Heb je vragen over het huren van een tuinafval container? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste tuinafval container? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!

Waarom Afvalcontainers Rijnmond?

Wij bezorgen in heel groot Rijnmond

Woont u buiten dit gebied?

Geen probleem, ook dan kunt u een container huren! Wij leveren containers door heel Nederland.