Containers huren vanaf € 131

Tuin zomerklaar maken

U kunt nooit te vroeg beginnen met vooruitplannen, daarom is het goed om nu al na te denken over het zomerklaar maken van uw tuin. U wil natuurlijk maximaal kunnen genieten van uw prachtige tuin in de zomer wanneer het zonnetje schijnt. De drang is er om uw tuin zomerklaar maken, maar wanneer? Uw tuin zomerklaar maken begint voordat de zomer ingeluid wordt! Wij raden aan rondom eind maart te beginnen. In deze blog geven wij u een paar tips over hoe u uw tuin zomerklaar kunt maken!

Kijk goed naar uw tuin

Voordat u begint met uw tuin zomerklaar in NL te maken, moet u weten wat er precies te gebeuren staat. Ander rent u, wanneer u uw tuin zomerklaar gaat maken, rond als een kip zonder kop. Wat is er nodig in de tuin? Bent u van plan complete bomen te gaan snoeien, of worden er enkel bloemen geplant? Gaat u inzetten op het verzorgen van uw heggen of wordt alles betegeld? Aan de hand van uw plan weet u ook in hoeverre u een opslagplek voor uw groenafval nodig heeft. Heeft u een afvalcontainer voor groenvuil of een bigbag nodig voor groenafval? Alles samengevat: zorg er voor dat u een duidelijk beeld heeft van wat u wilt bereiken in de zomer.

Snoeien om te laten bloeien

Wanneer u er voor kiest om uw tuin zomerklaar te laten maken door een hovenier zult u zien dat zij het ongelooflijk druk hebben in de lente. De reden hiervoor is dat het groen in uw tuin, wanneer zij gesnoeid worden in het begin van de lente, prachtig terug bloeien. Mocht u het alsnog zelf willen doen raden wij het aan om deze tips te volgen:

Snoei de zijtakken van uw planten terug net voor de lente begint, denk dus aan rondom februari. Daarnaast kunt u er voor kiezen om uw gazon tijdig te bemesten, zodat deze in volle groei staat wanneer de lente begint. We blijven het zeggen: Uw tuin zomerklaar maken begint vóór de zomer.

Onkruid weghalen

Onkruid is een voorbeeld van iets wat je blijft snoeien en helaas blijft bloeien. Op een consistente basis onkruid weghalen is dus van groot belang. Daarom raden wij aan, wanneer de lente begint, om een dag in te plannen puur gefocust op het verwijderen van onkruid. Als u dit op tijd doet, dan zal de kans dat het zicht verspreidt in de zomer aanzienlijk afnemen. Mocht het toch onverwachts terug groeien? Haal het dan zo snel mogelijk weg. Het gaat niet alleen om uw tuin zomerklaar maken, maar ook om het zomer klaar te houden. Benieuwd hoe u het beste onkruid kan verwijderen? Hier zijn een paar tips om onkruid te verwijderen.

Kies voor wat nieuws

Vernieuwing in de tuin is iets waar u, als het goed is, al over nagedacht heeft. Kies er dan voor om op tijd te beginnen met het implementeren van deze vernieuwingen. Uw tuin opfleuren met nieuwe bloemen of andere flora. Een lokaal tuincentrum zal altijd wel mooie planten in de aanbieding hebben staan waardoor u op een niet te dure wijze een compleet nieuw gevoel krijgt in uw tuin.

Naast de groene aankleding zullen de meubels ook een rol spelen. Zo kunt u er voor kiezen om, wanneer u bezig bent met uw tuin zomerklaar maken, de nieuwe bloemen zo in te delen dat u er omheen een loungeset kan plaatsen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een nieuwe schutting te plaatsen. Dit kunt u namelijk als laatste doen waardoor uw focus in het voorseizoen compleet op uw tuin ligt.

Waarom Afvalcontainers Rijnmond?

Wij bezorgen in heel groot Rijnmond

Woont u buiten dit gebied?

Geen probleem, ook dan kunt u een container huren! Wij leveren containers door heel Nederland.