' . . '

Containers huren vanaf € 131

Afval container huren maar bent u bang voor stank en ongedierte? U kunt zorgeloos de zomer in met deze handige tips.

Oorzaak stank en ongedierte

Als u in de zomer een afval container wilt huren kunnen gft-containers zorgen voor overlast in de vorm van stank en ongedierte. Dit komt doordat het rottingsproces bij hogere temperaturen sneller verloopt dan bij lagere temperaturen. Het is een vervelend, maar veelvoorkomend probleem. (Dat overigens gemakkelijk opgelost kan worden)

Ik heb ongedierte in mijn afval container. Wat kan ik eraan doen?

U wilt een afvalcontainer huren maar u bent bang voor ongedierte. Geen probleem! Los het probleem simpel op met deze 3 tips;

1. Zout en kalk strooien

Om maden en larven te voorkomen kunt u een dun laagje zout of kalk in de container strooien. Op deze manier worden maden en larven op een natuurlijke wijze bestreden.

2. Kranten en stro

Het vocht dat uit afval komt zorg voor nare geurtjes. Het kan helpen om natte en snel bedervende etensresten, zoals vlees- en visresten, eerst in kranten te wikkelen voordat u het in een container gooit. Kranten en stro absorberen het vocht uit afval waardoor het niet gaat stinken. Vochtige omgevingen zijn omgevingen die gaan stinken en bovendien ongedierte aantrekken.

3. Lavendel en klimop

Vliegen en maden kunnen niet tegen de geur van lavendel en klimop. De geur van deze planten voorkomt dat vliegen hun eitjes leggen in de afvalcontainer. Bovendien zorgt lavendel voor een frisse geur rondom de afvalcontainer!

Er komt stank uit mijn afval container. Wat kan ik eraan doen?

U wilt of gaat een afval container huren maar u bent bang voor nare geurtjes. Geen probleem! Los het probleem simpel op met deze 3 tips;

1. Zet de container op een schaduwrijke plek

Het is belangrijk om de afvalcontainer niet in de volle zon te zetten. Door de warmte kan de afvalcontainer broeierig worden waardoor het gft-afval zal rotten en stinken en dit trekt ongedierte aan. Plaats de afval container daarom dus altijd in de schaduw.

2. Laat het luchten

Om stank te voorkomen is het belangrijk om het afval niet aan te drukken. Laat het vooral lekker luchten; dit voorkomt (extreme) hitte en de daarbij behorende nare geurtjes. Keep it cool!

3. Koffiedik

Gooi koffiedik niet zomaar weg! Koffiedik neutraliseert namelijk allerlei (nare) geurtjes. Met koffiedik bent u in no-time van deze geurtjes af.

Met deze tips heeft u nooit meer last van stank en ongedierte wanneer u een afval container gaat huren in de zomer. Handig, toch!?

Waarom Afvalcontainers Rijnmond?

Wij bezorgen in heel groot Rijnmond

Woont u buiten dit gebied?

Geen probleem, ook dan kunt u een container huren! Wij leveren containers door heel Nederland.