Wanneer u een kluscontainer gaat huren wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk gedaan hebben. U heeft dan geen zin om alle bladzijdes van onze algemene voorwaarden te gaan doornemen. Wij begrijpen dit goed en daarom hebben wij het onderstaande artikel geschreven met enkele tips en de belangrijkste regels, waar u zich aan moet houden wanneer u bij onze containerverhuur een container huur. In principe zijn het logische regels, waar de meeste klanten zich zonder problemen aan kunnen houden. De regels gaan onder andere over de afvalsoorten die u in elk type afvalcontainer mag deponeren en de hoeveelheid afval die u in de kluscontainer mag deponeren.
Handige tips bij het huren van een kluscontainer
Wanneer u een kluscontainer gaat huren gaat u van tevoren natuurlijk nadenken over de plaatsing van de container. De container kan namelijk zowel op uw eigen terrein, zoals een parkeerplaats, als op openbare grond geplaatst worden, zoals op de stoep. Voordat u beslist waar u de container gaat plaatsen moet u eerst beoordelen welk formaat container u gaat huren, zodat u weet waar de container zal passen. De eerste tip bij het huren van een kluscontainer is dat u de hoeveelheid afval altijd hoger moet inschatten. In geval van twijfel tussen twee formaten kunt u dus beter kiezen voor het grotere formaat container. U kunt beslissen waar u de container gaat plaatsen nadat u heeft ingeschat welk formaat container u zal gaan huren. De tweede tip is dat u moet onthouden dat wij eventueel rijplaten verplichten wanneer u de container op eigen terrein gaat plaatsen. U kunt dan het best de rijplaten tegelijk bestellen met de container. De derde tip is dat het handig kan zijn om naast eventuele rijplaten ook afdekzeil met touw aan te schaffen. Het kan zijn dat wij dit aanbieden op onze website, maar anders kunt u afdekzeil met touw ook aanschaffen bij de bouwmarkt. De reden waarom wij aanraden afdekzeil met touw aan te schaffen is zodat u de kluscontainer kunt afsluiten waardoor u de enige bent die afval in de container kan gooien.
Regels met betrekking tot afvalsoort in de kluscontainer
De eerste regel heeft te maken met de afvalsoort die u deponeert in de kluscontainer. Wij bieden op onze containerverhuur 6 type kluscontainers aan. U kunt op onze containerverhuur website controleren welke afvalsoort in welk type container gedeponeerd mag worden. De belangrijke regel die hierbij geldt is natuurlijk dat u geen verkeerde afvalsoort in de containers gooit. Wanneer u dit wel doet kunt u een aanvullende factuur van ons ontvangen. Sommige afvalsoorten zijn namelijk duurder om te verwerken. Om het makkelijker voor u te maken staan alle 6 kluscontainers hier onder elkaar:
- Het eerste type container is de groen afvalcontainer. Bent u bezig met klussen, dan kunt u het best kiezen voor een groen afvalcontainer bij de volgende afvalsoorten: gft-afval, plantenresten, hooi, stro, takken, snoei of maaiafval en/of struiken. U kunt beter een andere container dan de groenafvalcontainer kiezen wanneer u de volgende afvalsoorten wilt afvoeren: bewerkt hout, zand, grond, steen en/of ander afval dan groenafval.
- Het tweede type kluscontainer is de grofvuil afvalcontainer. U kunt deze container kiezen wanneer u de volgende afvalsoorten heeft: afvalhout, sloophout, metalen, tegels, sanitair, tuinmeubels, puin, meubels, raambekleding, fietsen, hout en/of kunststof. U kunt beter een andere container kiezen wanneer u de volgende afvalsoorten heeft: chemisch materiaal, asbest of asbest vergelijkend materiaal, vriezers, autobanden, dakleer, kitspuiten, koelkasten, vetresten, spuitbussen en/of verfblikken.
- Het derde type kluscontainer is de puin afvalcontainer. U kunt na het klussen kiezen voor deze container bij de volgende afvalsoorten: dakpannen, stenen, metselpuin, bakstenen en/of grindtegels. U kunt beter een andere container kiezen als u ander materiaal dan puin of de volgende afvalsoorten wilt afvoeren: gips, dakgrind, asfalt, puinzakken en/of asbest of asbest vergelijkend materiaal.
- Het vierde type kluscontainer is de grond afvalcontainer. U kunt kiezen voor de grond afvalcontainer bij de volgende afvalsoorten: aarde, grasmatten, klei, zand, veen, tuinaarde en/of graszoden. U kunt beter een andere container kiezen wanneer u de volgende afvalsoorten wilt afvoeren: hout, olie, wortels, grind, boomstronken en/of plastic.
- Het vijfde type kluscontainer is de hout afvalcontainer. U kunt de hout afvalcontainer kiezen bij de volgende afvalsoorten: kozijnen, zachtboard, hardboard, geperst hout, houten platen en/of spaanplaat. U kunt beter een andere container kiezen bij de volgende afvalsoorten: hout met kunststof, bomen, struiken, beschoeiingen, geïmpregneerd hout en/of asbest of asbest vergelijkend materiaal.
- Het zesde type kluscontainer is de bouwafvalcontainer. U kunt de bouwafvalcontainer kiezen bij de volgende afvalsoorten: gips, puin, hout, glas, papier, grofvuil, karton, gibo, vloerbedekking, kunststof en/of plastic. U kunt beter een andere container kiezen bij de volgende afvalsoorten: koelkasten, autobanden, dakafval, accu’s, olie, vetresten, asbest of asbest vergelijkend materiaal en vriezers.
Regel met betrekking tot hoeveelheid afval en plaatsing van de kluscontainer
Het is belangrijk dat u niet te veel afval in de kluscontainer gooit. De hoeveelheid afval mag nooit over de rand heen komen. Als dit wel gebeurt moet u een boete betalen. De hoogte van de boete wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid centimeters. Onze medewerker zal het aantal centimeters boven de rand opmeten en fotograferen. Ook kan het zijn dat de hoeveelheid afval zover boven de rand uitsteekt dat onze medewerker de kluscontainer niet meer kan meenemen. Een derde belangrijke regel naast afvalsoort en hoeveelheid afval is dat u de kluscontainer niet zelf mag gaan verplaatsen, nadat onze medewerker de kluscontainer heeft geplaatst. Wij hanteren deze regel om schade aan de kluscontainers te voorkomen.