Over ons

AfvalcontainersRijnmond.nl is onderdeel van Van Leeuwen Recycling Groep.                                          

Van Leeuwen Recycling is in 1967 opgericht door (groot)vader Bep van Leeuwen in Charlois te Rotterdam. Het bedrijf is in die 47 jaar overgegaan op zijn zoon Leo van Leeuwen en deze heeft het in de loop der jaren uitgebreid tot het bloeiende- internationale bedrijf in Rotterdam Zuid wat het nu is. De tijd heeft niet stil gestaan en ondertussen draait de derde generatie in de persoon Patrick van Leeuwen volledig in het bedrijf van zijn vader mee.

Vanaf 2014 is het bedrijf gevestigd op het Charlotec terrein in Charlois. Dit dynamische terrein aan de Maashaven stamt uit 1899 en heeft een zeer rijke historie. Op deze locatie komen haven en stad samen.

Van Leeuwen Recycling Groep heeft een rijke historie. Door drie generaties aan kennis en vakmanschap kent het bedrijf een jaarlijkse groei en is het bedrijf volledig aangepast aan de huidige moderne tijd. Ons bedrijf beschikt over alle benodigde vergunningen voor een verantwoorde en milieuvriendelijke verwerking van deze belangrijke secundaire grondstoffen. Metaalrecycling is één van de eerste vormen van hergebruik en zal in de toekomst steeds belangrijker worden voor de maatschappij. Niet alleen de zakelijke klanten kunnen bij ons terecht maar ook de particulieren. De aangeleverde materialen worden bij binnenkomst gecontroleerd op radioactiviteit door middel van een detectiepoort. Vervolgens worden alle materialen gesorteerd, gewogen en op verschillende kwaliteiten beoordeeld. Ons bedrijf is uitgerust met moderne productiemiddelen om schroot en metalen te bewerken. Vanzelfsprekend worden alle metalen na de noodzakelijke voorbewerking naar erkende eindverwerkers getransporteerd. Waarna de materialen voor verdere recycling kunnen worden ingezet.

Certificaten

NIWO
vca-logo-oud
MRF
ecostars