Containers huren vanaf € 131

Kajakken in ruil voor afval inzamelen

Een veelvoorkomend probleem is dat meertjes, rivieren, kanalen en oceanen steeds vaker en erger worden vervuild met afval afkomstig van mensen. Het grootste deel van dit afval bestaat uit (micro)plastics. Wetenschappers schatten dat er jaarlijks tussen de 4,8 miljoen ton en 12,7 miljoen ton plastic in de oceaan terecht komt. De totale hoeveelheid plastic is moeilijk in te schatten omdat niet al het plastic op het oppervlak drijft. Dit is ook één van de redenen waarom plastic in de oceanen moeilijk op te ruimen is. Toch zijn er verschillende organisaties die zich hard maken voor het inzamelen van plastic in oceanen, rivieren en meren. Een van deze organisaties is de Deense NGO ‘GreenKayak’.

Wat is GreenKayak?

GreenKayak is een Deense organisatie die zich richt op het inzamelen van afval uit oceanen van over de hele wereld. Vrijwillige waterratten en avonturiers kunnen hun hart ophalen tijdens de gratis kajaktochten die GreenKayak organiseert. Het doel van deze tochten is om zoveel mogelijk afval uit het water te vissen. Geen pootjebaden dus, maar wel prachtige uitzichten over verschillende rivieren in steden zoals Dublin en Kopenhagen in ruil voor een schonere wereld. In totaal heeft GreenKayak samen met haar vrijwilligers meer dan 29193 kilo afval weten te verzamelen.

Zelf afval inzamelen met GreenKayak

GreenKayak is tot nu toe actief in de volgende steden; Dublin,Berlijn, Hamburg, Bergen, Kopenhagen, Aarhus, Odense, en Aalburg. Of u nu een accountmanager, vakkenvuller of bankier bent; kajakken is leuk voor iedereen en ook nog eens effectief voor het milieu. Samen met een tourguide gaat u met een groep vrijwilligers kayakken over de rivieren van een van de bovenstaande steden. Na afloop wordt de hoeveelheid ingezameld afval gewogen en is er een mogelijkheid om een groepsfoto te maken. GreenKayak vraagt van haar vrijwilligers om de tour en organisatie zoveel mogelijk te delen op social media zodat zoveel mogelijk mensen in contact kunnen komen met GreenKayak. Deze tour + een overnachting in deze één van deze steden is de perfecte combinatie wanneer u opzoek bent naar een actieve vakantie.

Geen vakantie naar Denemarken, maar toch afval inzamelen?

Gaat u dit jaar niet op vakantie maar wilt u wel het milieu een handje helpen door afval in te zamelen? Huur dan een afvalcontainer en laat deze bij u voor de deur zetten. Maak een wandeling over het strand, door bossen of gewoon bij u door de buurt. Neem een vuilniszak mee en verzamel al het afval dat u tegenkomt. U zult ongetwijfeld thuiskomen met een volle vuilniszak. Daarnaast is het ook nog eens gezond om dagelijks een stukje te lopen. Tot slot gooit u het ingezamelde afval weg in de afvalcontainer. Het is nóg leuker om dit met een groep te doen.

Direct een afvalcontainer huren

Bent u enthousiast geworden over het inzamelen van afval? Dan wilt u vast een afvalcontainer huren. In onze webshop vind u verschillende afvalcontainers in verschillende inhoudsmaten zodat u voor elke klus en afvalstroom een afvalcontainer kunt huren. Vragen of opmerkingen over onze afvalcontainers? Mail of bel dan naar onze klantenservice.

Waarom Afvalcontainers Rijnmond?

Wij bezorgen in heel groot Rijnmond

Woont u buiten dit gebied?

Geen probleem, ook dan kunt u een container huren! Wij leveren containers door heel Nederland.