Containers huren vanaf € 131

Hoe een zolder verbouwen tot slaapkamers of badkamer?

Het kan voorkomen dat het op de planning staat om uw zolder om te zetten naar een slaap- of badkamer. Of wie weet gaat u uw zolder zelfs verbouwen tot 2 slaapkamers. Wellicht heeft uw nieuwe huis namelijk niet genoeg ruimtes of misschien is er wel een kind op komst. Wat de reden ook is, in deze blog geven wij u een paar tips hoe u bijvoorbeeld uw zolder kan verbouwen tot slaapkamer.

Zolder verbouwen tot slaapkamer voorbeelden

U kunt er voor kiezen om uw zolder te verbouwen tot 2 slaapkamers of 1 slaapkamer, dit ligt helemaal aan uw eigen wensen. Het grote voordeel is dat zo’n verbouwing óók leidt tot een flinke waardevermeerdering van uw huis. Allereerst moet u inventariseren wat u allemaal nodig zult hebben om de verbouwing te realiseren. Gaat u dit zelf doen of huurt u iemand in? Hoeveel puin gaat er komen en moet u kijken of een afvalcontainer gehaald moet worden? Wanneer u er voor kiest om de zolder te verbouwen tot slaapkamer dan moet u nakijken of de zolder goed bereikbaar is. Als u enkel een ladder heeft om op de zolder te komen dan moet u mogelijk extra kosten maken om hier een vaste trap te bouwen. Daarnaast is isolatie ook van groot belang bij een zolder slaapkamer, zo kan deze nieuwe leefruimte in de zomer zeer warm en in de winter zeer koud worden. Ook speelt dit mee in de beoordeling van uw energielabel. Mocht u een ruimer budget hebben, dan kunt u ook kiezen voor een andere vorm dak. Of het nu een dakkapel, schuine daken of zelfs een glazen dak is. U kiest hoe u uw zolder doet verbouwen tot 2 slaapkamers.

Uw zolder verbouwen met badkamer

U kunt er ook voor kiezen om uw zolder te verbouwen tot slaapkamer met badkamer. Hierbij komen een aantal extra aspecten kijken naast wat bovenstaand al benoemd is. Zo is bij een badkamer het aanleggen van de juist leidingen van groot belang. Wanneer u leidingen gebruikt met een te kleine diameter dan zult u niet genoeg waterdruk krijgen in uw badkamer. Ook moet u waken voor mogelijke vochtproblemen. Inspecteer dus goed of de eerdere isolatie voldaan is aan uw eisen. Ook is de isolatie van belang vanwege mogelijk warmteverlies. Warmte stijgt van nature op en daardoor zorgt een slecht geïsoleerd dak voor een uitweg van die warmte.

Het voordeel van uw zolder verbouwen tot slaapkamer met badkamer is dat u niet meer naar onder hoeft te lopen om uzelf te verzorgen. Vooral ’s nachts kan dit zeer prettig zijn. Allerlaatst moet u ook een keuze maken of u een sanitaire optie in uw badkamer wilt.

Zolder verbouwen tot slaapkamer kosten

Uw zolder verbouwen tot 2 slaapkamers maakt kosten die zeer dicht bij een enkele kamer staan. Het verschil is dat de oppervlaktes voor beide kamers simpelweg kleiner worden en er hoogstwaarschijnlijk een muur tussen wordt gebouwd. Aan de grote kosten verandert vrij weinig doordat dit nog steeds over hetzelfde oppervlakte gaat.

Denk bij grote kosten aan de vloer, mogelijke verbouwing van het dak en daarbij horende isolatie, een trap naar de zolder, aanleg van elektriciteit en soortgelijke voorzieningen, verwarming en gipswanden. Al met al raden wij aan altijd iets hoger in te zetten met verwachtte kosten doordat in onze ervaring deze simpelweg hoog op kunnen lopen. Daarom schatten wij in dat, in dure gevallen bij een gemiddelde grootte zolder verbouwing, u ongeveer tussen de € 12.000,- en € 14.000,- moet betalen.

Waarom Afvalcontainers Rijnmond?

Wij bezorgen in heel groot Rijnmond

Woont u buiten dit gebied?

Geen probleem, ook dan kunt u een container huren! Wij leveren containers door heel Nederland.