Containers huren vanaf € 131

Containers Rotterdam: Gooi het in me bakkie!

En dan bedoelen we niet in een bakkie koffie! Afval is de laatste jaren een toenemend probleem geworden in Rotterdam en de COVID-19 pandemie heeft dit probleem alleen maar verergerd. Dit geldt met name voor de wijken om en nabij het stadscentrum, maar ook voor diverse andere plekken in de stad en Regio Rijnmond. Meerdere nieuwsartikelen beschrijven het probleem met de containers Rotterdam, evenals de consequenties ervan, maar toch blijft een echt werkende oplossing na verschillende pogingen van de gemeente helaas nog altijd achter wegen. Toch kunnen we als maatschappij collectief al een steentje bijdragen om zo onze mooie (rot)stad weer wat schoner, mooier en milieuvriendelijk te maken.

Wat is er aan de hand?

Overvolle containers in Rotterdam hebben als gevolg dat afval naast de containers belandt, met alle gevolgen van dien: een rommelige stad, een onhygiënische omgeving waar je je kinderen niet wilt laten spelen en tot overmaat van ramp last van ongedierte. Hierdoor heerst er veel ontevredenheid onder de bewoners van de regio en is er daadwerkelijk sprake van overlast van afval.

Ook wordt veel afval in de containers Rotterdam amper gescheiden, waardoor het proces van recyclen ontzettend moeilijk wordt gemaakt. Dit leidt ertoe dat minder afval, met meer moeite, verwerkt kan worden voor hergebruik waardoor er toch weer meer ruwe grondstoffen benodigd zijn. Deze combinatie heeft een negatief effect hebben op het milieu, wat juist ontzettend tegenstrijdig is met de overheidsdoelstellingen om te werken naar een circulaire economie in 2050.

Hoe het zover kwam

Uiteraard is er niet één hoofdoorzaak voor de situatie waarin de stad zich nu verkeert en is dit een opeenstapeling van diverse oorzaken. Toch zijn er twee noemenswaardige factoren die in zekere zin directe invloed hebben gehad op het ontstaan van dit probleem, namelijk: het tekort aan de juiste containers Rotterdam en afvaltoerisme.
De gemiddelde Rotterdammer ondervindt vaak het probleem dat er te weinig capaciteit is voor het afvoeren van afval. Containers Rotterdam bieden vaak niet voldoende capaciteit waardoor men zijn of haar afval niet kwijt kan door een overvolle container. Ook staan containers om afval te scheiden vaak te ver weg van de voordeur waardoor recycling lastig wordt en de reguliere containers tevens nóg voller komen te zitten met afval wat onnodig deze container ingaat. Daarbij komt, dat op bepaalde plekken een heffing geldt voor het afvoeren van afval, vaak per storing of kilo. Hierdoor ontstaat afvaltoerisme, waarbij men met het afval dat zij produceren naar een ander gebied in de regio rijdt waar deze heffingen nog niet zijn ingesteld. Zo is de verdeling onevenredig verdeeld over de stad en zo zullen de plekken zonder heffingen zelfs nog meer overlast ervaren wanneer het gaat om de capaciteit van containers Rotterdam.

Wat moeten we nu?

Dat is de vraag waar de gemeente Rotterdam zich voortdurend mee bezig houdt. Reeds worden er al boetes uitgedeeld voor afvaltoerisme en plaatsing van afval naast de containers Rotterdam maar de handhaving hiervan is erg lastig. Daarom is dan ook de dringende oproep om als inwoner toch net even die extra stap te zetten om toch naar die afvalcontainer verderop te lopen om je afval te scheiden en om ondanks de heffingen toch bij je eigen gebied te blijven. Maak voor jezelf op in hoeverre je jouw afval kwijt kan in de containers Rotterdam, wanneer je wellicht beter het grofvuil in kan schakelen en/of wanneer je misschien zelfs beter een container kan huren voor het soort afval dat jij (tijdelijk) produceert.

Verwacht je extreem veel afval?

Heb je binnenkort een verbouwing op de planning staan? Ga je je tuin aanpakken? Of werk je met een dusdanig groot gezin thuis waardoor jij jouw hoeveelheid afval niet meer kwijt kan in de container in de straat? Huur dan een container! Wij van Afvalcontainers Rijnmond bieden voor iedere scenario een passende container. Bekijk snel ons aanbod en neem bij vragen gerust contact met ons op! We helpen je graag!

Waarom Afvalcontainers Rijnmond?

Wij bezorgen in heel groot Rijnmond

Woont u buiten dit gebied?

Geen probleem, ook dan kunt u een container huren! Wij leveren containers door heel Nederland.