Containers huren vanaf € 131

Alles wat u moet weten over een afvalcontainer bestellen

Daar staat u dan met uw overvolle afvalcontainer waar nauwelijks meer iets inpast. Om telkens heen en weer naar de milieustraat te rijden kost veel tijd en energie. Benieuwd hoe u uzelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden op een afvalcontainer bestellen? Lees dan verder!

Stap 1: Een afvalcontainer online bestellen

Online een afvalcontainer bestellen is eenvoudig, bespaart tijd en is veilig.

 1. De juiste afvalcontainer kiezen
  Wilt u een afvalcontainer bestellen? Dan is het belangrijk van tevoren te bepalen welke afvalstromen u wilt laten afvoeren.
 2. Het juiste formaat afvalcontainer bestellen
  Afvalcontainers zijn er in verschillende soorten en maten. Elke klus vraagt om een ander formaat afvalcontainer. Weet u niet precies welk formaat u moet bestellen? Maak dan een inschatting en rond deze naar boven af. Zo voorkomt u een te kleine afvalcontainer. Wilt u toch liever persoonlijk advies omtrent een afvalcontainer bestellen? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
 3. Datum en locatie kiezen
  Wanneer u de afvalcontainer en het formaat hebt gekozen, is de volgende stap het kiezen van de datum en de locatie waarop u wilt dat de afvalcontainer wordt geplaatst. Een tip van ons: laat de afvalcontainer ruim op tijd plaatsen. Eén dag voordat u begint met slopen of verbouwen zorgt voor minder stress.
 4. Gebruik maken van iDeal om de bestelling te bevestigen
  Nadat u de bovenstaande stappen heeft gevolgd maakt u gebruik van een veilige iDeal betaling om de bestelling te bevestigen. Vanaf nu kunt u thuis voorbereiden op de klus!

Stap 2: Na een afvalcontainer bestellen

Heeft u de bestelling bevestigd? Dan is het tijd om u thuis zo goed mogelijk voor te bereiden voordat de afvalcontainer wordt geplaatst.

 1. Een vergunning om een afvalcontainer te bestellen
  Controleer bij uw gemeente of u een vergunning moet aanvragen wanneer u een afvalcontainer wilt bestellen. Wanneer u een afvalcontainer laat plaatsen op uw eigen terrein is een vergunning niet nodig.
 2. Maak genoeg ruimte vrij
  Wilt u een afvalcontainer huren? Zorg er dan voor dat er genoeg ruimte vrij is gemaakt om de afvalcontainer te plaatsen. De benodigde ruimte verschilt per formaat afvalcontainer. Voor een 3m3 afvalcontainer moet u een parkeerplaats vrijhouden. Voor een grote formaat heeft u meer ruimte nodig. Weet u niet precies hoeveel ruimte u nodig. Ook de vrachtwagen heeft genoeg ruimte nodig om de afvalcontainer te plaatsen en om in te draaien. Houd dus rekening met obstakels zoals auto’s en paaltjes.
 3. Zorg voor een goede ondergrond
  Gaat u een afvalcontainer bestellen? Hou dan rekening met het gewicht van de afvalcontainer en de vrachtwagen die de afvalcontainer brengt. Zowel de afvalcontainer als de vrachtwagen zijn erg zwaar dus zorg ervoor dat de ondergrond stabiel is en het gewicht aankan met bijvoorbeeld rijplaten.

Stap 3: Zorgeloos een afvalcontainer bestellen

 1. Houd rekening met de huurperiode
  Een afvalcontainer mag vaak een aantal weken blijven staan. Vaak is het mogelijk om de afvalcontainer langer te huren tegen een wekelijks bedrag dat u moet betalen. Laat dit altijd op tijd weten.
 2.  De afvalcontainer laten ophalen of wisselen voor een lege container
  Is uw afvalcontainer vol en wilt u deze laten omwisselen voor een lege afvalcontainer? Laat dit dan op tijd aan de chauffeur weten. En nieuwe afvalcontainer bestellen is niet nodig. Bent u klaar met klussen en heeft u de afvalcontainer niet meer nodig? Maak dan gebruik van onze ophaalservice.

Met deze tips en adviezen staat u nooit voor onverwachte situaties. Heeft u meer vragen of wilt u persoonlijk advies omtrent een afvalcontainer bestellen? Neem dan telefonisch of via de mail contact met ons op. Bent u benieuwd naar de ervaring van andere? U leest het hier!

Waarom Afvalcontainers Rijnmond?

Wij bezorgen in heel groot Rijnmond

Woont u buiten dit gebied?

Geen probleem, ook dan kunt u een container huren! Wij leveren containers door heel Nederland.