' . . '

Containers huren vanaf € 131

Afvalvrije scholen in Hoeksche Waard

Vijf basisscholen in de gemeente Hoeksche Waard mogen met trots de titel ‘’afvalvrije school’’ dragen. De Regionale Afvalstoffen Dienst heeft samen met Professor Lamoraal een nieuw educatieprogramma ontwikkeld voor basisscholen om hen de mogelijkheid te geven om een afvalvrije school te worden. Maarliefst 12 basisscholen volgden dit programma, waarvan vijf scholen nu daadwerkelijk afvalvrij zijn. De andere 7 scholen gaan na de zomervakantie verder met het project met als doel ook een afvalvrije basisschool te worden.

Uh.. Professor Lamoraal?

Ja, zeker. Professor Lamoraal is een door leraren en kunstenaars bedacht typetje die inspeelt op de belevingswereld van kinderen van basisschoolleeftijd. Door les te geven op een grappige, creatieve en educatieve manier worden kinderen aan het denken gezet over de meest uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met afval. Zo wordt er verteld welke afvalstromen er zijn en wat er gebeurt met afval zodra het ingeleverd wordt. Ook wordt er gesproken over de belangen van het scheiden van afval en de effecten van zwerfafval op het milieu en de natuur. Na elke les volgt er een opdracht waaraan de kinderen samen kunnen werken.

Educatieve projecten voor scholen

Het project ‘’afvalvrije school’’ is een interactief programma, onder leiding van de RAD en Professor Lamoraal. Het project zet de leerlingen aan het denken omdat er van hen wordt gevraagd om op een andere manier naar afval te kijken. Om dit denkgedrag te stimuleren worden er verschillende activiteiten georganiseerd om het afval binnen de school te verminderen. Voorbeelden van activiteiten zijn brainstormsessies, bedrijfsbezoeken bij afvalbedrijven en gastlessen van verschillende afvalchauffers van plaatselijke afvalbedrijven. Samen met de leerlingen wordt er gekeken naar de effecten van zwerfafval op het milieu en manieren om het afval scheiden op school leuker te maken. Het doel van het project is om binnen één jaar een afvalvrije school te worden.

Wilt u zelf ook bewuster omgaan met afval binnen uw school?

Bent u na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over afvalscheiding en wilt u zelf ook bewuster omgaan met afval binnen uw school of bedrijf, maar heeft u geen tijd om een project te starten? Dan is er maar één oplossing: een afvalcontainer huren en deze op locatie laten plaatsen. Door het plaatsen van afvalcontainers raken mensen namelijk gestimuleerd om hun afval beter te scheiden. Wij leveren verschillende afvalcontainers aan zowel bedrijven als particulieren. Wilt u een afvalcontainer huren en bent u benieuwd welke afvalcontainers wij aanbieden en/of welke bij u past? Bekijk dan hier ons aanbod!

Waarom Afvalcontainers Rijnmond?

Wij bezorgen in heel groot Rijnmond

Woont u buiten dit gebied?

Geen probleem, ook dan kunt u een container huren! Wij leveren containers door heel Nederland.